OM ANTON

Jag heter Anton Wilbertsson och jag är 26 år gammal. Jag har spelat proffesionellt sedan 2016 och spelar idag på Nordic League som är en sammanslagning av Swedish Golf Tour och Danska Ecco Tour.

Anton är 2019 års klubbmästare på nya “Öster by Stenson” banan på Österåker. Henrik Stenson har ritat banan som hade premiär under KM. Anton spelade mycket bra och tog hem årets titel och nytt banrekord 68 slag. Anton började spela golf redan som 9-åring på Lövsättra och har varit medlem på Österåker de senaste 10 åren. Spelet utvecklades som mest under åren 2013-2014, vilket var hans sista år på gymnasiet.

Anton hade många fina topplaceringar på SkandiaTour och JMI tävlingar och vann vår stora juniortävling Richard S Johnson Junior Open 2014. Samma år fick han även chansen att vara med och spela seriespel för Österåker, en stark bedrift som 18-åring.

Från november till mars kommer Anton att lägga stor fokus på träning och det blir många timmar i golftältet. En resa till USA i slutet av december står också på agendan för att få träning på bana. I mars åker Anton till Lumine Golf Club i Spanien, för att tävla i winter series med två tävlingar som ingår i Nordic League.