HEMMAKLUBB

ÖSTERÅKERS GOLFKLUBB – EN KLUBB ATT UTVECKLAS

Österåkers golfklubb ligger ca tre mil nordost om Stockholm i Österåkers kommun. Klubben bildades 1988 och har ca 1750 medlemmar varav ca 200 juniorer.

FLERA GOLFBANOR PÅ ÖSTERÅKER
Våra banor har alla samma höga kvalitet. Banorna är av hedkaraktär där vår 18-hålsbana Västerled är en utpräglad mästerskapsbana. Klubben har vid tre tillfällen varit värd för Compaq Open på damernas Europa tour. Såväl Annika Sörenstam som Laura Davies och Raquel Carreido har segrat på Österåkers Golfklubb. Klubben har också varit värd för två Challenge Tour tävlingar på herrsidan. Lag-SM för herrar arrangerades 2007, Junior-SM 2009, Lag-EM för herrar och SM-Match för damer och herrar 2010, 2018 samt 2019.

ÖSTER BY STENSON – Nya banan är nu öppet för spel. Amerikansk parkbana med inspiration av Le Nationale och TPC Sawgrass. Tydligt definierade klipplinjer, gröna fairways, vit bunkersand och fina träpalissader. En bana med mycket risk and reward. Bandesign av Henrik Stenson och Christian Lundin.

VÄSTERLED  – en av Sveriges tuffaste mästerskapsbanor. Västerled är en klassisk mästerskapsbana i ny skepnad. Västerled är av Golf Digest rankad 68 av Nordens 100 bästa banor, 34 i Sverige och 7 i Stockholmsområdet.

https://www.ostgk.se/